1970.01.01
Csütörtök
Napkelte : 01:00 Napnyugta : 01:00
Hőm.: 0°C
Hőérzet: 13°

m/s
mm

Képajánló

Linkajánló


Új erdei örömforrásom: a Fatwood PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Öregindián   

 

Új erdei örömforrásom: a Fatwood

 

 

Először is Switchblade barátunknak szeretnék köszönetet mondani, amiért meglehetősen idős koromra megint újat tanulhattam az erdőről. Ő írt, illetve tett fel képet a Késportálon, az általam indított Túlélőkések, túlélés-c. topikban a fatwoodról. Másodjára Joeninek jár köszönet, mert e tudósításon felbuzdulva felfedezte, és közzé tette, hogy a Budai hegyvidéken is lehet találni fatwoodot. Némi sikertelen próbálkozás után rám mosolygott a szerencse, én is rábukkantam egy kívánatos tuskóra. Íme:

 

 

Tipikus fatwood tuskó
Bővebben...
 
A túlélés alapjai PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vándor   

 

A túlélés alapjai

 

0

 

Bevezetőnek szeretnék pár szót ejteni arról, miért is éreztem úgy, hogy szükség van egy ilyen cikkre.

Manapság az emberek teljesen függővé váltak a városok-falvak adta mesterséges környezettől. Megszokták, hogy a fürdőben és konyhában mindig van tiszta víz, ha kifogy a hűtő 5 percre van bolt, baj esetén pedig 10 perc és jönnek a mentők, tűzoltók segíteni.

Ha kimegy a természetbe, egy teljesen más szituációba kerül az átlagember. Elszakad minden olyan luxustól, és védőhálótól, amit megszokott. Csakhogy előfordul, hogy ezt nem veszi figyelembe.

 

Bővebben...
 
Magashegyi veszélyek II. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tuareg   

 

Magashegyi veszélyek II.

 

 

Fejléc

 

Egyre több turistának sikerül magashegyekbe utaznia, és sajnos ezen különleges  környezeti viszonyok között egyre  nő a balesetek száma, melyek gyakran halállal is végződnek.

Bővebben...
 
Magashegyi veszélyek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tuareg   

 

Magashegyi veszélyek

 

 

Fejléc

 

Ha jól számolom, háromféle módon lehet "helyzetbe" kerülni magashegyi körülmények között. A legvalószínűbben egy félresikerült hegymászótúra során - amikor a résztvevők valamilyen okból eltévednek. (Bár alapvetően magát a magashegyi hegymászást egy folyamatos tudatos túlélésnek is tekinthetjük.) Más, kevésbé valószínű, de lehetséges forgatókönyv szerint - lezuhanhatunk repülővel valamely hegységben, de el lehet képzelni egy olyan helyzetet is, amikor egy országból magashegyi hágókon keresztül kell kimenekülnünk (pl. Afganisztán, Kína, de akár Franciaország is).

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 20 / 30