1970.01.01
Csütörtök
Napkelte : 01:00 Napnyugta : 01:00
Hőm.: 0°C
Hőérzet: 13°

m/s
mm

Képajánló

Linkajánló


Nagyon Hideg Hétvége a Pilisben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: GP   

 

 

A "megdermedt" erdő

 

2012 telének leghidegebb hétvégéjén (legalábbis az időjárás-előrejelzés szerint az egyik leghidegebben) vágtunk neki a Pilisnek BedeCo-val, aki még az előző hétvégi szigetcsúcsi táborozáskor vetette fel az ötletet. Nem tolongtak a jelentkezők, így végül ketten vállalkoztunk a „nagy útra”.

Bővebben...
 
Sivatagi kalandozások PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Berkut   

 

Sivatagi kalandozások

 

A béke és nyugalom oázisa 
 
1 

 

2011. december 1. reggele van: vakító napsütés és hőség. Alig néhány órája még hóban, fagyban autóztam, most pedig már itt állok a sivatag szélén, Dubai repülőterén. Vozár Jani, régi solymászbarátom fogad, aki egy közeli sólyomtenyésztő farmon dolgozik, ahol naponta tartanak bemutató show műsort is. Itt szinte minden a solymászatról szól. Már a repülőtér üvegfalain is Kerecsenek köszöntöttek. Rövidesen az Emirátusokban kerül sor a következő sólyomfesztiválra.  

Bővebben...
 
?Indulj el egy úton?? - Az Országos Kék Túra (XIV. rész) PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tapír   

 

„Indulj el egy úton...” - Az Országos Kék Túra (szubjektív élménybeszámoló)

 

14. rész 

 
Víztározó

 

Bővebben...
 
Kirándulás a Kutyahegyen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Öregindián   

 

 Kirándulás a Kutyahegyen
 
 

  Néha még az egynapos kirándulás is nehezen jön össze. Most is három hetet csúszott a tervezett utam. Hol a köd, hol pedig a szeles-esős idő tett keresztbe. Azt ugyanis értelmetlennek találom, hogy kicaplassak valahová, azután nem látok semmit, de elmondhatom, hogy jártam X erdőben. No a hétvégén, azaz december 11-én végre felhúztam a bakit. Két tervem volt. Fel akartam deríteni a Nagykovácsi felett húzódó erdőségek egy kis részét, meg akartam vizsgálni, hogy a környéken található fenyőcsoportokban akad-e fatwood? Ez -mint ahogy annyiszor szó esett már róla- nem minden fenyőben található, hanem nagymértékben függ a talajadottságoktól, a terület mikroklímájától, csapadékviszonyaitól, az egyes fák sajátos tulajdonságaitól. És Switchblade barátunk legutóbbi fotóiról, illetve hozzászólásából, amely a Tűz topikban jelent meg, megtudtuk, az adott fának sem minden része tartalmaz „zsírosanyagot”. Ami ugye már mindenkinek ismerős: zömében terpentin és gyanta egyvelege. 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 30