1970.01.01
Csütörtök
Napkelte : 01:00 Napnyugta : 01:00
Hőm.: 0°C
Hőérzet: 13°

m/s
mm

Képajánló

Linkajánló


A tűz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Makrai Tibor István   

 

A tűz

 

Tűz nélkül nehéz életben maradni a természetben. Véd a hidegtől, lehetővé teszi meleg étel, ital készítését, fénye melengeti a lelket (a túlélés során a pszichológiai tényezők az életet jelenthetik). Nem tökéletes eszköz viszont a rovarok elriasztására, ugyanis a kellő erejű füst az embert is elűzi.
A tűz gyújtása, táplálása nagy tudomány, különösen esőben, hóban, szélben.
 
Bővebben...
 
Primitív ételkészítés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Makrai Tibor István   

 

Primitív ételkészítés

 

A primitív főzési technikák létfontosságú ismeretet jelentenek. Sok élelmiszer csak átsütve fogyasztható biztonságosan. Az is előfordulhat, hogy az ízletes étel az egyetlen lelkierőt fokozó örömforrás a terepen, s ily módon is növeli életben maradásunk esélyeit.
 
Bővebben...
 
Menedéképítés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Makrai Tibor István   

 

Menedéképítés

 

Arra a kérdésre, hogy "Mit tenne túlélő helyzetben?", a legtöbb ember a tűzrakásról, az élelmiszer és víz kereséséről beszélne, holott van ennél fontosabb szükséglet is. Elképzelhetők ugyanis olyan időjárási körülmények, amelyben három órán belül meghal az ember, ha nem kerül fedél a feje fölé (pl. hóviharban, de fagypont feletti hőmérsékleten is ki lehet hűlni vizes ruhában, szélben).
 
Bővebben...
 
Egy kis ráadás... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vándor   

 

Egy kis ráadás...

 

1

 

Miközben gyűjtöttem az anyagot az EOS bemutatásához, nagyon megtetszett a Bike verzió is, amit a bicaj első világításaként a kormányra csatolnak. Jelenleg egy három LED-es kis villogóval járok. Ez tulajdonképpen csak arra jó, hogy nem ütnek el. A rosszabb közvilágítású utcákban azonban csak „emlékezetből” megyek vele. Komolyan elgondolkodtam hát, hogy vajon lehetséges volna-e a fejlámpámat a bringámra szerelni a már rajta levő lámpatartóra?

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 13 / 30